Facebook
Twitter
@Multimedx tweetek
Pinterest
Youtube
Blogger
Kapcsolat
Rendelések:
1124 Budapest, Hegyalja út 65.

Információ, bejelentkezés:
06-30-919-49-89
e-mail: info@erkezeles.hu

DOPPLERES KERINGÉSVIZSGÁLAT

Hajlamos vagyok érszűkületre?


Magyarországon csaknem egymillió embernek van érszűkülete. Vannak bizonyos tényezők, amelyek nagyobb kockázatot jelentenek az érszűkület kialakulására. Mik is ezek?
  • Dohányzás: a dohányzóknak többszörös esélyük van az érszűkületre, mint a nem dohányzóknak.
  • Cukorbetegség: körülbelül háromszoros kockázati tényezőt jelent.
  • Magas vérnyomás, magas koleszterinszint: kettő-háromszorosra növeli az érszűkület kialakulásának esélyét.
  • Genetikai kockázat: sajnos növeli az esélyeket az is, ha a családban már volt valakinek érszűkülete, lábszárfekélye vagy szívinfarktusa.
  • Elhízás, mozgásszegény életmód: a mozgás javítja a láb vérellátását.
Ha az érszűkület kezeletlenül marad, az a végtag elvesztésével, súlyosabb esetben halállal járhat. A hazai lábamputációk körülbelül fele elkerülhető lenne az időben történő, megfelelő kezeléssel.
Ha az érszűkület tüneteit észleli magán, mielőbb forduljon hozzánk, szakszerű kezelésben részesítjük! Ne kockáztassa egészségét, az időben elkezdett kezelés segíthet!


érszűkület 


Jelentkezés vizsgálatra


Szeretné tudni, hogy milyen probléma áll panaszai hátterében?


A Doppleres keringésvizsgálat segítségével feltérképezhetők az artériákban és vénákban fellépő keringési változások, az optimálistól való eltérések. Az érelmeszesedés és a vérkeringési zavarok manapság nagyon sok embernél jelentkeznek, amelyek később súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak.

A lábfájás, mint tünet, sok mindentől kialakulhat, ám az esetek nagy többségében az 
ok az érrendszerre vezethető vissza. A vizsgálat során megmérjük, hogy megfelelő-e a kulcsfontosságú ereiben a véráramlás. Komoly, akár végtagvesztéssel járó megbetegedés is időben kiszűrhető ezzel a módszerrel.

A vizsgálat alkalmas az érszűkületek, valamint a vér haladási irányának meghatározására, valamint fontos szerepet játszik a trombózis és az aneurizmák időben történő felismerésében. A Doppleres keringésvizsgálat teljes mértékben fájdalommentes, ezért hétköznap is végezhető, bármely napszakban. Nem esik ki a munkából és szabadnapot sem kell kivennie a vizsgálat elvégzéséhez.

Az elzáródott, kitágult erek hosszú távon megkeseríthetik életünket. A probléma időben történő felfedezésével azonban könnyedén megelőzhető a súlyosabb egészségügyi károsodás kialakulása. Az eredmények függvényében javaslatot teszünk 
a megfelelő kezelésre, melyről kellő felvilágosítást adunk. A vizsgálat áráról ide kattintva tájékozódhat.

Ön is helyezze a hangsúlyt a megelőzésre és jelentkezzen be Doppleres keringésvizsgálatra még ma!


érszűkület


Keringésvizsgálat


A Doppleres keringésvizsgálat ultrahanggal történik. Ezek a vizsgálatok teljesen fájdalommentesek és nincs semmilyen mellékhatásuk. A gép által kibocsájtott hanghullámokat a szövetek különbözőképpen verik vissza. Nyomásméréssel kombinálva meghatározható az érszűkület súlyossága a klinikán.

Képalkotó módja a duplex scan

Szinte minden testrészen alkalmazható az ultrahangos vizsgálat. Az erek esetében segítségével meg lehet határozni az érfalak vastagságát. A vizsgálatnak köszönhetően lehet látni, ha meszesedés kezdődött el, valamint kideríthető, ha felrakódás keletkezett az érfalon vagy elzáródott az ér.

A gép mindent pontosan meg állapítani az érben zajló folyamtokról, például hogy milyen sebességgel áramlik a vér és milyen a sűrűsége.

Ezekkel a pontos adatokkal előre megjósolható, hogy milyen betegség kialakulására van esély. Ezáltal elkezdhető a kezelése már az első komolyabb tünetek megjelenése előtt, életmódváltással, étrendváltoztatással vagy egyéb módon, attól függően, hogy milyen betegségről van szó.

Érdemes rendszeresen keringésvizsgálatot végeztetni, hogy ne kerüljön sor drasztikus beavatkozásokra!


érszűkület

 


Jelentkezés vizsgálatra


Az érszűkület és amit tudni érdemes róla

 
Az érszűkület napjainkban egyre elterjedtebb népbetegség. De mi is pontosan ez a betegség és hogyan előzhető meg, illetve kezelhető?
 
Az érszűkület a végtagokat ellátó verőerek elmeszesedését jelenti. Ezek az erek egész testünkben jelen vannak, ezért elváltozásaik kihatással vannak más fontos belső szervünkre is, például a szívünkre. A betegségre való hajlam örökletes is lehet, azonban a megfelelő életmód betartásával és rendszeres szűrővizsgálatokkal el lehet kerülni. Ilyen vizsgálat a doppleres keringésvizsgálat, melynek segítségével felmérhetjük ereink vérnyomásának állapotát.
 
Sajnos van aki, nem gondol a megelőzésre és csak akkor fordul orvoshoz, ha már tünetei is vannak betegségének. Az érszűkület több tünetet is produkálhat, az első ilyen a terhelés, vagyis a járás mentén okozta fájdalom a lábakban, mely később nyugalmi állapotban is jelentkezhet. A láb hideg és zsibbadt lehet, ez a rossz vérkeringés jele, a végső stádium pedig, amikor a láb szövetei elhalnak, fekély alakul ki. Ha nem ismerjük fel idejében a betegséget, komoly következményei lehetnek.
 
Érdemes tehát előre gondolkodni és megelőzni ezt a súlyos kimenetelű betegséget, hogy baj esetén életmódváltással megelőzhető legyen a probléma! Doppleres keringésvizsgálattal kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!Milyen okai lehetnek az érszűkületnek?


Az érszűkület jelentősen hozzájárul a kardio-vaszkuláris rizikóhoz, egyúttal a korai halálozások vezető oka országunkban, ezért megelőzése kiemelt figyelmet érdemel.

Az érszűkület egy összetett probléma, mely életmódunk elkorcsosulására is visszavezethető. Táplálkozásunk, egészségtelen rohanó életmódunk hozzájárul verőereink beszűküléséhez, erek vérellátásának csökkenéséhez.

Az egyik legfőbb problémája ennek a megbetegedésnek, hogy általában akkor észleljük, amikor már majdnem késő. A korunk előrehaladtával olyan változások következnek be szervezetünkben, amelyek folytán az erek szerkezete átalakul. Ez a harmadik évtizedünk után megkezdődik. Ezzel együtt, ha kockázati tényezők is nehezítik életünket, az érszűkület progressziója felgyorsulhat.

Milyen kockázati tényezők gyorsíthatják fel az érszűkületet?
  • Magas koleszterin szint
  • Magas vérnyomás
  • Diabétesz
  • Dohányzás
  • Örökölt hajlam
Rendkívül fontos, hogy ha valamelyik kockázati tényező fennáll életünkben, vagy gyanakszunk arra, hogy hasonló problémánk lehet, forduljon orvoshoz, hiszen a korai felismerés befolyásolja a kezelés végkimenetelét. Amennyiben Ön érintett ebben a betegségben, bátran keresse fel munkatársainkat!