Facebook
Twitter
@Multimedx tweetek
Pinterest
Youtube
Blogger
Kapcsolat
Rendelések:
1124 Budapest, Hegyalja út 65.

Információ, bejelentkezés:
06-30-919-49-89
e-mail: info@erkezeles.hu

STROKE MEGELŐZÉS

A bénulásos tüneteket okozó stroke az érelváltozás korai felismerésével már tünetmentes esetben is megelőzhető. Amennyiben előrehaladottabb állapotról van szó, tünetekkel, melyek miatt komoly beavatkozást (carotis rekonstrukciót) igényelnek, komplett klinikai háttérrel állunk rendelkezésére. Célunk, hogy Ön minél hamarabb újra egészséges legyen és teljes életet éljen.
Egy kis odafigyeléssel a legtöbb baj megelőzhető, kezelhető!
 
A stroke az agyi érkatasztrófák gyűjtőfogalma. Ha a stroke jeleit időben felismerjük, a folyamat megállítható. A tapasztalatok szerint nem csak az idősek esnek a stroke által veszélyeztetett körbe, hanem a fiatalok is.
 
A stroke jelei néha teljesen váratlanul, előjel nélkül lépnek fel és akkor bizony azonnal kell reagálni. Leggyakoribb tünetei a száj elhúzódása, beszédzavar, féloldali gyengeség, esetenként bénulás.
 
Segítünk, ha baj van! Profi szakembereink mindent megtesznek egészségéért!
 
Az interneten is elterjedt egyszerű és hatékony megoldás, amivel időben észrevehetjük a stroke jeleit:
 
 • Kérjük meg a személyt, hogy mosolyogjon.
 • Mondassunk vele egy rövid, egyszerű mondatot, pl.: „Nagyon szép időnk van ma”.
 • Kérjük meg, hogy emelje mindkét kezét a magasba.
 • Végül, ha még nem vagyunk biztosak a dolgunkban, kérjük meg arra, hogy öltse ki a nyelvét.
 
Ha bármilyen normálistól eltérő viselkedést tapasztalunk, nem tudja végrehajtani valamelyik feladatot, nyelve kicsavarodott, vagy egyszerűen kilóg, nagy valószínűséggel az agyvérzés egy-egy tünetét látjuk.
 
Kérjen egy időpontot telefonon vagy online még ma, hogy a holnap már az egészség jegyében telhessen!

 

Ne várjon, míg bekövetkezik a baj!

A stroke akkor jön létre, amikor a központi idegrendszer vérellátása jelentőssen csökken, megszűnik bizonyos területeken vagy vérzés következik be. Ez a két fajtája van a stroke-nak, amelynek nagy részét az ischamiás agyi infarktus, vagyis a vérellátás megszűnése okozza. Az agykárosodás különböző formái, az első klinikai tünetek alapján nem egyértelműen különböztethetőek meg.
 
Milyen esetekben nagyobb a veszély a stroke kialakulására?
 

 • cukorbetegség
 • rendszeres, nagymértékű alkoholfogyasztás
 • magas vérnyomás
 • magas koleszterinszint
 • dohányzás
 • mozgáshiány
 

Hogyan előzhetjük meg a stroke-ot?

stroke megelőzésA stroke prevenciója akkor sikeres, ha kiiktatjuk a legfőbb kockázati elemeket. Tehát fontos a vérnyomás normális szinten tartása, a cigaretta és nagy mennyiségű alkoholfogyasztás elhagyása, a megfelelő mennyiségű testmozgás, valamint a helyes étkezés, a testsúly optimalizálása.
 
Ha Ön veszélyeztetett a stroke kialakulásától, esetleg már volt stroke-ja, akkor mindenképp kérje életmód tanácsadásunkat, hogy ismét teljes és félelemmentes életet élhessen.
 
Ha segítségre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

 

Milyen tényezők befolyásolják a stroke kialakulását?

stroke megelőzésA világon majdnem 1,5 millió ember hal meg évente stroke miatt, amiből csak hazánkban több mint 15 000 eset történik. Számos olyan tényező létezik, amelyek együttes erővel hajlamossá tesznek az agyi érkatasztrófa kialakulására. Azonban van néhány olyan kiváltó ok, amely önmagában is emeli a rizikófaktort.

Lássunk ezek közül néhányat:

 • A megfelelő napi mozgás hiánya
 • Érelmeszesedés
 • Cukorbetegség
 • A vérzsír szintjének emelkedése
 • Magas vérnyomás
 • Dohányzás, alkohol
Ezek a stroke mellett a szívinfarktus kialakulásáért is felelősek, azonban egészségesebb életmóddal, nagyban csökkenthetjük a kockázatot.

Stroke kialakulhat megrepedt artériák miatt, ami vérnyomás ingadozás következménye, illetve előfordulhat veleszületett hajlam is. Emellett érelzáródás is állhat a háttérben. Ez azt jelenti, hogy egy apró vér- vagy mészrög elzárja az eret, ezáltal az a terület fokozatosan elhal.

Előzze meg a stroke-ot velünk, hogy ne kelljen a betegségtől rettegnie!

 

Stresszkezelés a stroke ellen

stroke megelőzésSajnos a stroke egyre elterjedtebb betegség, nem csak hazánkban, hanem az egész világon. Számos oka lehet a kialakulásának, a helytelen táplálkozástól kezdve, a rendszertelen mozgáson, cukorbetegségen át egészen a magas vérnyomásig.

Sajnos ezeket a negatív tényezőket azért nehéz felszámolni, mivel gyakran szorosan összefüggenek az életmóddal, melyet élünk. A magas vérnyomás például sok esetben a túl stresszes élet, a helytelen stresszkezelés eredménye.


Mit is nevezünk stressznek, és mi a stresszkezelés?

Stressz során a szervezetben megszaporodnak a stresszhormonok, mely egy láncreakciót indít el, gyorsabban ver a szív, szapora lélegzetvétel és verítékezés jelentkezik, és emelkedik a vérnyomás.

Az igazán nagy probléma akkor jelentkezik, ha ez az állapot túl gyakran és hosszabb ideig áll fenn. Éppen ezért érdemes néhány stresszkezelő alaptechnikát elsajátítani. Az egyik, hogy képesnek kell lennünk megállapítani a stressz okát, majd ezen megpróbálni változtatni. Előnyös, ha a mindennapi rutinba beiktatunk egy kis mozgást, sétát vagy relaxációt és megtanuljuk a tudatos légzést is.

 

Hasznos tanácsok a stroke megelőzéséhez

stroke megelőzésManapság sajnálatos módon számtalan veszély leselkedik az emberekre nap mint nap. Már nem csak az idősebb korosztályt fenyegetik az érrendszeri problémák, az érszűkület, stroke vagy a visszér. Azonban egy kis odafigyeléssel bármelyik megelőzhető, illetve eredményesen kezelhető! Lássuk tehát, mit tehetünk a stroke megelőzése érdekében!
 • Magas vérnyomás kezelése – a stroke megelőzésének egyik legfontosabb lépése, hogy a magas vérnyomást nem vesszük félvállról, és kezeltetjük! Ma már nem csak gyógyszeres, de különböző terápiás módszerek is a segítségünkre lehetnek!
 • Egészséges életmód követése – ide tartozik a megfelelő táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a káros szenvedélyektől mentes életmód!
 • Cukorbetegség kezelése – szintén fontos pont a stroke megelőzésében, ha az időben felismert cukorbetegséget kezeltetjük!
 • Stressz kezelés – manapság sajnos minden embert ér bizonyos fokú stressz, ám kizárólag rajtunk múlik, miként tudjuk kezelni ezeket a helyzeteket! Igyekezzünk minél kevesebbet idegeskedni, és kezeljük jól a stresszt kiváltó okokat!
A stroke megelőzése nagyon fontos! Figyeljen Ön is az egészségére, és fogadja meg tanácsainkat!

Felkeltettük érdeklődését? Forduljon bizalommal a Multi-Med X Kft.-hez!

 

A nyugalom szerepe a stroke megelőzésében

stroke megelőzésA stressz hátrányait nyílván senkinek sem kell bemutatni, hiszen kortól függetlenül mindenkit fenyeget a mai világban. Vannak azonban olyan személyek, akik veszélyeztetettebbek társaiknál, és a stressz komolyabb következményeket válhat ki náluk. A stroke megelőzésében komoly szerepet játszik a stressz-mentes életmód megteremtése, és a nyugalom.

A nyugalom elérése személyenként változó lehet. Míg egyes emberek természetükből adódóan képesek arra, hogy higgadtan kezeljenek stresszes helyzeteket, addig másoknak különböző módszerek szükségesek ahhoz, hogy a nyugalmi állapotot elérjék. A stroke megelőzésében rendkívül fontos szerepe van a nyugalomnak, így a meditáció remek választás lehet a stressz elűzéséhez.

A meditációnak és a lelki harmóniának a megteremtésével számtalan kultúra foglalkozik. Vannak olyan típusú meditációs feladatok, melyek fizikálisan is hatást gyakorolnak az emberre, míg mások csak szellemi szinten. Bármelyiket is választjuk, fontos, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő stressz-kezelési módszert, hogy megelőzhessük a stroke kialakulását!

 

Ezt tegye és ne tegye: a stroke megelőzése!

Ezt tegye és ne tegye: a stroke megelőzése!Stroke, agyérkatasztrófa, gutaütés, agyvérzés - mindegyik elnevezés ugyanazt a szörnyű betegséget jelenti, ami könnyen akár halálos kimenetelű is lehet, vagy maradandó károsodásokkal járhat.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy hatékonyan csökkentsük ennek a betegségnek a kialakulási kockázatát?

Az egészséges életmód, a dohányzás kiiktatása a kulcs az erek védelmében és a stroke megelőzéséhez. A friss gyümölcsök rendszeres fogyasztása különösen fontos, ugyanis kutatások kimutatták, hogy napi 100 gramm gyümölcs a szív- és érrendszeri betegségek esetében egy harmaddal csökkenti a halálozások számát.

A rendszeresen végzett testmozgás szintén hozzájárul az erek egészségének megőrzéséhez, ezáltal a stroke megelőzéshez. A különböző mozgásformák közül az intenzívebb mozgással járó sportokat ajánlott előnyben részesíteni, mint amilyen a tenisz, az úszás vagy az aerobic.

A stroke kialakulásának gyakorisága a fiatalabbak között jellemzően azoknál figyelhető meg, akik sokat dolgoznak. A hosszú munkaidő, az ezzel járó stressz és kialvatlanság szinte egyenes út az orvosi szobába.

További tanácsokra van szüksége? Keressen minket bizalommal stroke megelőzés kapcsán is!Előzze meg a strokeot!
 
Előzze meg a strokeot!A stroke kialakulása manapság már elkerülhető, ha időben felismerik a fenyegetést. A vérzéses stroke megelőzésre több lehetőség is adott. Ehhez szükséges az esetleges magas vérnyomás kezelése, az egészséges táplálkozás, hiszen az elhízás magas vérnyomáshoz, cukorbetegséghez vezethet, a rendszeres mozgás, továbbá a jó stresszkezelés. Stresszes helyzetekben a vérnyomás felszökhet, ami kockázati tényező lehet a stroke kialakulásával kapcsolatban. A kezdeti tünetetek átmenetiek lehetnek, és az ekkor beállított terápiával a folyamat súlyosbodása megelőzhető.

A stroke egyfajta agyi érkatasztrófa, amely az agy oxigénhiányából eredő működészavar. A vérhiányos stroke kiváltója, szívritmuszavar, vagy érelmeszesedés lehet, aminek következtében az erek elzáródnak és ezáltal működészavar lép fel az illető agyában. Ilyen esetekben a betegnek sürgős orvosi segítségre van szüksége. A strokenak több tünete is lehet, amik alapján felismerhető, például átmeneti látásvesztés, kettős látás, beszédzavarok, zavartság, szédülés vagy akár eszméletvesztés is.

Ha Ön is észleli a storke lehetséges tüneteit, akkor mihamarabb forduljon szakemberhez, aki segít a stroke megelőzésében! A legkisebb jel esetén is forduljon szakorvoshoz segítségéhez! Vegye fel velünk a kapcsolatot honlapunkon található elérhetőségek egyikén és akadályozzuk meg együtt a stroke kialakulását!